Liity Facebook ryhmäämme ja pysy kartalla! Liity Twitter ryhmäämme ja pysy kartalla! Liity Instagram ryhmäämme ja pysy kartalla!    
 
Uutisemme Michelin talvirenkaat Michelin sorarenkaat Michelin asfalttirenkaat Michelin rengastarjonta radalle Historic -rengastarjontamme Rata MP-kilparenkaat Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja
TableTop
Kilpailukauden 2015 uutisiamme
TableMiddle
 
 
12.01.2016 - Michelin-yhteistyö tukee nuoria R2-kuljettajia

Highslide JS
 
Ralli SM jatkaa pitkäaikaista yhteistyötään Michelinin kanssa, niin sarjan parissa kuin myös sen Tulevaisuuden Tähti -hankkeessa. SM3-luokan nuorille kuljettajille on luvassa rengaspalkintoja ja kaikille kuljettajille luotettavaa rallirengaspalvelua Lapinjärven Huoltopisteestä.

Ralli SM -sarjan R2-luokan kautta nousee tulevanakin kesänä jälleen yksi uusi suomalainen rallilupaus näyttämään kyntensä Neste Rallissa ja FIA:n Junioreiden MM-sarjassa. Tämän mahdollistaa nyt kolmannelle kaudelleen lähtevä AKK Sportsin Tulevaisuuden Tähti -palkinto.

Palkinnon aiemmat voittajat ovat saaneet Neste Ralli -näyttöjensä ansiosta uransa hyvään nousuun. Teemu Suninen ajaa tänä vuonna 10 MM-osakilpailua WRC2-luokassa Skodalla ja Jari Huttunen tähtää Saksan Opel Adam Cupiin hakemaan asfalttikokemusta ja kansainvälistä mainetta.

Mukana kuljettajiamme maailmalle viemässä on myös Michelin, Junioreiden MM-sarjan virallinen rengaskumppani. Muun sarjayhteistyön ohella Michelinin kilparenkaiden edustaja Lapinjärven Huoltopiste ja AKK Sports haluavat palkita nuoria Michelin-kuljettajia, varsinaisen tulevaisuuden tähden lisäksi.

Tulevaisuuden Tähti valitaan jälleen sarjan neljännen osakilpailun jälkeen, R2-luokan viiden parhaan pistekärkeen mahtuvien enintään 25-vuotiaiden kuljettajien joukosta. JWRC-palkinnon voittajan lisäksi palkitaan valintatesteissä kaksi muuta parhaiten sijoittunutta, koko kauden Michelin-renkailla kilpaillutta kuljettajaa kuudella rallirenkaalla SM-kauden loppukoitoksiin.

– Ralli SM:n R2-luokka on varmasti yksi tämän hetken mielenkiintoisimpia luokkia koko suomalaisessa ralliautoilussa. Luokassa on jo monena vuonna ollut todella tasainen joukko hyviä nuoria kuljettajia tasavertaisella kalustolla. Vaikka Tulevaisuuden Tähti -palkinto onkin se kaikkien tavoittelema unelma, haluamme palkita myös lähelle sitä päässeitä kuljettajia ja kannustaa heitä kehittymään urallaan, toteaa Michelinin ralliasiantuntija Sebastian Lindholm.

Palkintojen lisäksi sarjan kilpailijoille on tarjolla laadukasta Michelin-rengaspalvelua kauden aikana.

Michelinin sopimuskuljettajat kauden 2016 rallisarjoihin

Ralli SM-sarjassa Michelinin sopimuskuljettajina ovat SM1-luokassa hallitseva mestari Juha Salo sekä hopeamitalisti Jussi Vainionpää. SM2-luokassa hallitseva mestari Teemu Asunmaa ja Ville Hautamäki, joka SM4-luokan mestaruuden myötä lähtee tavoittelemaan menestystä nelivetoluokassa. SM3-luokassa Miki Lindblom ja Tommi Järvinen sekä SM4-luokassa Joonas Lindroos ja Esa Ruotsalainen kuuluvat Michelinin sopimuskuljettajiin ja F-rallisarjassa Juha Högström, Mikko Kauppinen ja Lasse Hirvijärvi ovat Michelinin sopimuskuljettajat. Ratapuolella yhteistyö jatkuu V8 Thunderin (Camarot) kanssa ja Michelin on, aikaisempien vuosien tapaan, myös Porsche GT3 Cup Challengessa mukana.


4.2.2016 - Michelinillä vahva startti rallikauteen - Arctic Lapland rallista voittoja ja murskaavia pohja-aikoja

Highslide JS
 
Highslide JS
 
Ralli SM-sarjan perinteikäs avaus, 51. kerran järjestetty Arctic Lapland Ralli oli, jälleen kerran, erittäin menestyksekäs Michelin rallirenkailla ajaneille kuljettajille kun yleiskilpailun voiton lisäksi useat luokkavoitot saavutettiin ranskalaismerkin kilparenkailla.

Yleiskilpailussa rallin kahdeksankertainen Suomenmestari Juha Salo kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa saavuttivat Peugeot 208 T16 R5 autollaan jälleen palkintona olleet Poronsarvet eli he olivat koko kilpailun nopein kilpailijapari. Salo sai hyvän vastuksen Jarkko Nikarasta, joka kuitenkin jäi, auton teknisen vian seurauksena, dramaattisesti viimeiselle 51 kilometrin erikoiskokeen loppuosuudelle ja näin karkkilalainen pokkasi jo kuudennen kerran Arctic Lapland Rallin yleiskilpailun ja SM1- eli ns. superautojen voitot. Yleiskilpailussa Michelin rallirenkaita käyttäneet kuljettajat nappasivat yhteensä 8/10 pohja-ajasta.

SM2- eli ns. tuotantoautojen luokassa alavutelainen Teemu Asunmaa kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa näytöstyyliin Subaru Impreza WRX STi R4 -kilpurillaan saalisti luokkavoiton ja täydet SM-pisteet. SM2-luokassa kaikki 10 pohja-aikaa ajettiin Michelin rallirenkailla.

SM3- luokassa Anssi Rytkönen nousi Michelineillään yllätysvoittajaksi kun hänen edellään Juuso Nordgren, Taisko Lario ja Michelin -kuljettaja Emil Lindholm joutuivat teknisten vikojan ja ulosajojen seurauksina keskeyttämään kilpailun. SM4-luokassa Esa Ruotsalainen nousi upeasti pronssille huolimatta siitä, että hän keskeytti kilpailun perjantaina ja jatkoi sitä superrallisäännön turvin lauantaina.

Michelin Rallirenkaita maahantuova Lapinjärven Huoltopiste Oy onnittelee kaikkia menestyjiä ja toivottaa vauhtia ja nautinnollisia hetkiä seuraaviin kilpailuihin!


14.6.2016 - Michelin uudelle LTX Force sorarenkaalle vakuuttavaa menestystä alkukesän ralleista

Highslide JS
 
Sastamalan ja Huittisten ympäristössä ajetussa Ralli SM-sarjan kesäkauden avauksessa Michelin valtuutettu maahantuoja, Lapinjärven Huoltopiste Oy eli LHP-Racing menestyksekkäästi esitteli uuden Michelin LTX Force sorarallirenkaan. Uuden pintakuvioinnin sekä rakenteen saanut rallirengas välittömästi osoitti kilpailukykynsä ja toi, tuttuun tapaan, menestystä ranskalaistuotetta käyttäneille kuljettajilleen.

Aikaisemmin keväällä MM-sarjan WRC2-luokassa voittovauhdin tarjonnut rallirengas kiidätti norjalaisen MM-sarjaa kiertävän Ole Christian Veibyn yleiskilpailun voittoon, moninkertaisen Suomenmestari Juha Salon hopealle ja tuotantoautoon pohjautuneella kilpurilla ajaneen Teemu Asunmaan luokkavoiton lisäksi yleiskilpailun palkintokorokkeen alimmalle sijalle.

Michelin LTX Force 17/65-15 renkailla matkassa ollut kolmikko oli pitelemätön kilpailun yhdeksällä pikataipaleella ja niiden tarjoamalla 115 erikoiskoekilometrillä. Tiukan kivanajon päätteeksi Skoda Fabia R5 autolla ajanut Veiby vei voiton ja sen myötä kuroi umpeen Peugeot 208 T16 R5 autolla ajavan Juha Salon sarjajohtoa. R4-viritteisellä Subaru Impreza WRX STi autolla kilpaileva Teemu Asunmaa nappasi kilpailukauden neljännet täydet SM-pisteet ja suvereenisesti hallitsee SM2-luokan tapahtumia ennen hopeasijan napannutta toista Subaru -kuljettaja, ja myöskin Michelinin rallirenkaisiin luottavaa Ville Hautamäkeä.

Kaksivetoluokissa Citroen C2 R2 autolla ajanut Tommi Järvinen saavutti SM3-luokan hopeaa ja toisella samanlaisella yksilöllä kilpaillut Miki Lindblom neljänneksi korkeimmat SM-pisteet. SM4-luokassa Honda Civic Type-R autolla ajanut Joonas Lindroos sortui ulosajoon kaksivetoluokan yleiskilpailun johtoasemasta ja näin Michelinin rallimenestys jäi toisen Honda Civic Type-R kuljettaja Esa Ruotsalaisen harteille, joka onnistui keräämään toiseksi korkeimman pistepotin.

Toukokuisessa Teijot-Talot Rallin Junioreiden Suomenmestaruuskilpailussa BMW M3-kuljettaja Anssi Valkonen nappasi hopeasijan ja Uudenkaupungin F-Cupissa Samuli Nevä piti Toyota Corolla GT1600 autollaan yleiskilpailun kolmanneksi ja pikkuluokan nopeinta vauhtia.14.7.2016 - Miika Hokkaselle ja Pyry Ovaskalle Michelinin rengaspalkinto

Ralli SM -sarja ja rengasvalmistaja Michelin tekevät tällä kaudella yhteistyötä niin koko sarjan kuin myös Tulevaisuuden Tähti -hankkeen osalta.


AKK Sports Oy:n jo vuonna 2014 perustama, lupaavia nuoria kuljettajia kartoittava hanke tuli tämän vuoden osalta päätökseen kesäkuun alussa Sastamalassa ajetun Enset Oy SM-Rallin jälkeen.

Hankkeen finaalivaiheeseen tiensä selvittivät Juuso Norgdren, Miika Hokkanen ja Pyry Ovaska. Kolmikosta Nordgren kruunattiin lopulta Tulevaisuuden Tähdeksi ja hänet nähdään Citroën DS3 R3T -ralliautolla heinäkuun 28. päivä alkavassa Suomen MM-rallissa, Neste Rallissa.

Michelinin kilparenkaita Suomessa edustava Lapinjärven Huoltopiste ja AKK Sports Oy palkitsivat lisäksi Ovaskan ja Hokkasen rengaspalkinnolla hienoista suorituksista ja pääsystä hankkeen finaaliin asti.

Näin ollen Ovaska ja Hokkanen lunastivat molemmat itselleen kuusi Michelinin rallirengasta kauden kahteen jäljellä olevaan SM-ralliin Turkuun ja Tampereelle.

- Näillä rengaspalkinnoilla Michelin haluaa tukea rallin nuoria nousevia kykyjä ja tulevaisuuden lupauksia. Michelin toimii samalla periaatteella myös muun muassa junioreiden rallin MM-sarjassa ja tämä on siitä jatkumoa kansallisella tasolla. On hienoa nähdä, että Suomesta tulee edelleen nuoria, menestyksennälkäisiä rallilupauksia. Meille on suuri kunnia auttaa omalta osaltamme heitä ja toivottavasti nämäkin kuljettajat nähdään rallin kansainvälisellä huipulla tulevaisuudessa, toteaa Lapinjärven Huoltopisteen toimitusjohtaja Micael Sjöberg.

Highslide JS Highslide JS Highslide JS

24.8.2016 - Turun SM-rallin kaikissa SM-luokissa palkintosijoja Michelinille - Teemu Asunmaa varmisti uransa toisen Rallin Suomenmestaruuden

Ralli SM-sarjan viidennessä ja samalla sen toiseksi viimeisessä osakilpailussa Michelin rallirenkailla ajaneet kuljettajat jälleen saavuttivat voittoja ja muita palkintokorokesijoituksia. Huippunopeuksiltaan jopa 140km/h vauhtiin yltäneillä pikataipaleilla alavutelainen Subaru Impreza WRX STi R4 autolla kilpaileva Teemu Asunmaa nappasi Michelin rallirenkailla vakuuttavan kauden viidennen SM2- eli ns. tuotantoautojen luokkavoiton ja samalla varmisti toisen peräkkäisen yleisen luokan ja uransa kolmannen Suomenmestaruuden.


Michelinin menestystä täydensi Honda Civic Type-R kuljettaja Esa Ruotsalainen, joka SM4-luokassa piti kiireisintä kyytiä ja oli samalla koko kilpailun nopein kaksivetoisella kilpaillut. Ruotsalaisen lisäksi Juha Salo pokkasi hopeasijan ollen vain 4,1 sekuntia yllätysvoittoon ajanutta Joonas Soilua hitaampi. Voitollaan Salo on sinettiä vaille rallin yhdeksänkertainen Suomenmestari.

Lisäksi kun Samuli Nevä voitti Suomi Cup vitosluokan ja Tommi Järvinen piti toiseksi nopeinta kyytiä SM3-luokassa niin voidaan todeta Michelinin rallirenkaan sopivan erinomaisesti myös supernopeille ja ns. torpparin asfalttia sisältäville erikoiskokeille.

Michelin rallirenkaita maahantuova Lapinjärven Huoltopiste eli LHP-Racing onnittelee menestyjiä ja tasapuolisesti kannustaa kaikkia kilpailijoita tulevissa haasteissa!

Highslide JS Highslide JS Highslide JS
 
 
TableBottom